"A tervezés minden részlete kihívás és öröm, s ezt a jó érzést megkoronázza az a gondolat, hogy a jól sikerült munka örömet szerez mindazoknak, akik használják."

Géczy Nóra

Ph.D. okl. Építész tervezőművész, Győr
Tudományos munka és kutatás

Építész-tervezőművészként és egyetemi docensként Győrben, a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Épülettervezési Tanszékén oktatok építészetet és belsőépítészetet. Kutatási témáim a műemléki épületek modern használata, és a modernitás formakultúrája történeti terekben. 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Építész tervezőművész szakán diplomáztam. Diplomamunkám az ICOMOS, Jan Zachwatowicz emlékére alapított nemzetközi diplomadíját nyerte el. Az építészeti koncepció a Fertődi Esterházy Kastély lovardájának rekonstrukciójáról készült.  Ekkor hívott meg az ICOMOS , az UNESCO műemlékvédelmi világszervezetének Magyar Nemzeti Bizottsága tagjai sorába.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetem Építéstani Tanszékének meghívásában töltöttem doktorandusz éveimet és az egyetem Doktori Iskolájában készítettem disszertációmat. Mindeközben tervezési feladatokat vállaltam és oktattam az egyetemen. A Magyar Építész Kamara, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Belsőépítészek Egyesületének tagja lettem.  2001-óta a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagja vagyok, melynek Építészettudományi Bizottságában is képviseltem a szakmámat.

​​Tudományos, oktatói és közéleti tevékenységem mellett folyamatosan vállalok építészeti munkákat, és középületek belsőépítészeti tervezését.

 
 
Aktualitások
DESIGN. Belsőépítészek könyve

2019. április 12.

"Géczy Nóra PhD építész tervezőművész, iparművész lényegében a jó design létrehozására keresi a választ, sorba veszi mindazokat a szempontokat, melyet mindenkinek, aki tér vagy tárgyalkotással foglalkozik, figyelembe kell vennie. Erénye a könyvnek, hogy a legújabb nézőpontokat (környezetvédelem, fenntarthatóság, emberközpontúság, digitális technológia) is körbejárja, éppúgy, mint a legújabb eredményeket.  [...]"

Lukács Zsófia

DESIGN. Belsőépítészek Könyve

2019/2

"Ez a könyv egy tervező elmélkedése a saját területéről, egy nyitott, a világban zajló folyamatokra figyelő ember szemlélődése a tárgykultúra és az épített-tervezett jelenségek területén, egy rendszeralkotó elme munkája – mindez egyszerre. Ugyanakkor okos kézikönyv is, ami sikeresen elkerüli a klasszikus csapdát: nem a régi görögökig megy vissza. Igényes képanyaga nem a designtörténetből válogat, hanem minden esetben kortárs példákon keresztül szemlélteti az éppen tárgyalt kérdést. [...]"

Götz Eszter

MABE sorozat - Dr. Géczy Nóra

2018. január 29.

"A Magyar Belsőépítész Egyesület vezetősége az éppen egy éve kezdődött belső szakmai vitán kívül ősszel új sorozatot indított, hogy a szakma jobban megismerhesse egymást és az egyének sokrétű tevékenységét. Az építész-tervezőművész, belsőépítész Dr. Géczy Nórával, a győri Széchenyi István Egyetem docensével Sobieski Tamás beszélgetett. [...]"

Sobieski Tamás

Soproni faházak – Faépítészet a historizmusban

2014. július 25.

"Egy frissen megjelent, szép könyvre szeretné felhívni az epiteszforum.hu olvasóinak figyelmét Winkler Gábor. A könyv szerzője Géczy Nóra, építész-tervezőművész, a Széchenyi István Egyetem docense. A szerző Sopronban végzett, a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében tanult, itt választotta doktori dolgozata témájául a helyi faépítészetet. [...]"

Winkler Gábor

DESIGN. Belsőépítészek Könyve

2019. szeptember14.

"Íme egy közérthető, jól strukturált és remekül illusztrált munka, olyan mintha csak egy afféle tankönyv lenne, ugyanakkor izgalmas, mint egy regény. Igen, ez a design regénye, nem fejlődésregény, hanem egy afféle mában játszódó történet.Nem árt, ha minden családi könyvtárban van egy polc, ahonnan a designról szóló könyveket vehetjük le, akkor, amikor nem természeti környezetbe vágyunk, hanem az épített terekben maradnánk.  [...]"

Poós Zoltán – 061.hu

DESIGN. Belsőépítészek Könyve

2019. december14.

"Géczy Nóra alapos szakmai ismeretei és évtizednyi oktatói tapasztalatai alapján készítette el új, reprezentatív könyvét. A design középpontjába az embert állította, és ezért is fogalmazott úgy, hogy „A tervezés felelősség. Ha húzunk egy szerkesztővonalat, annak súlya van. Szociális, morális, kulturális értelemben egyaránt.” [...]"

Csongrády Béla

Gyönyörű lehetett volna a Cifra malom, de talán még nincs minden veszve

2017. október 4.

"A tatai Cifra Malom új és gazdag funkcióihoz impozáns belső tereket álmodott meg Géczy Nóra tervezőművész, aki azt is elmondta, milyen remek adottságai vannak az épületnek. Sajnos időközben a tulaj úgy döntött, eladja a malmot. [...]"

  Barcs Bence

Podmaniczky_díj.jpg

2014. július 25.

"Egy frissen megjelent, szép könyvre szeretné felhívni az epiteszforum.hu olvasóinak figyelmét Winkler Gábor. A könyv szerzője Géczy Nóra, építész-tervezőművész, a Széchenyi István Egyetem docense. A szerző Sopronban végzett, a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében tanult, itt választotta doktori dolgozata témájául a helyi faépítészetet. [...]"

Winkler Gábor

© 2018 by Nóra Géczy, Ph.D.​, Arch Deco Studio, Győr, Magyarország